15 dkg zabkorpa
fél sütőpor vagy szódabikarbóna
édesítő
4 tojás
1-1,5 dl tej 1,5 %-os
20 dkg alma
kakaópor vagy fahéj
Szétválasztom a tojásokat, a sárgájához teszem a korpát, édesítőt, sütőport, tejet amennyi szükséges, galuska sűrűségűre. Amíg a korpa duzzad, felverem a fehérjét, megtisztítom az almát kb. 1x1-es kockákra vágom..
Az egészet összekeverem, a fehérjét, gyümölcsöt és a korpás masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180 fokon megsütöm.
A tejből, pudingporból és egy kevés cukorral pudingot főzünk. Félretesszük, hagyjuk kihűlni. A habtejszínt kemény habbá verjük egy kis cukorral és a habfixálóval. A kihűlt pudingo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat egy lábasban megolvasztjuk, rádobjuk a kockára vágott almát és a fűszereket, majd ráöntjük a vizet. Lassú tűzön, fedő alatt teljesen puhára pároljuk. A mazsolát egy-két...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBarna tészta A kekszet diódarálóval ledaráljuk. Összekeverjük a porcukorral, a kókusszal és a kakaóporral, rumma, kávévall ízestjük, hozzáadjuk a lekvárt, és fokozatosan adagolva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPuncs máz: 40 dkg porcukor, 6-7 EK forró víz, 2 EK olvasztott zsíros margarin, pici piros ételfestét és egy kis puncs aróma. Mixerrel szétt keverem s rá símitom a sütire. 30x40 gáz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű