menu

Családireceptkönyv.hu

Boszorkánykrém maradék tojásfehérjével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg meghámozott, kockára vágott alma
5 tojásfehérje
1 evőkanál porcukor
csipet só
5 dkg mazsola
fél dl rum
1 rúd fahéj
4-5 szem szegfűszeg
2 evőkanál vaj
2 dl víz

Elkészítés:


A vajat egy lábasban megolvasztjuk, rádobjuk a kockára vágott almát és a fűszereket, majd ráöntjük a vizet. Lassú tűzön, fedő alatt teljesen puhára pároljuk.

A mazsolát egy-két órára rumba áztatjuk.

Ha az alma megpuhult, akkor leszűrjük, és botmixerrel pürésítjük. Megvárjuk, amíg kihűl. A tojásfehérjéket a cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan összefogatjuk az almapürét a tojásfehérje habbal, a tetejét megszórjuk rumba áztatott mazsolával és behűtve tálaljuk.


A tetejét csoki forgáccsal, apró csoki vagy marcipán tojásokkal, színes cukor gyönggyel is díszíthetjük, ez esetben forgassuk a krémbe a rumos mazsolát

Trükkök, tippek, praktikák:


Készíthetjük fele alma, fele körtével is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyszerű mákos-túrós szelet diétásan
Egyszerű mákos-túrós szelet diétásan

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájákat az édesítővel kihabosítjuk. A mákot és a szódabikarbó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
HÁJAS TÉSZTA (HAMIS)
HÁJAS TÉSZTA (HAMIS)

25 dkg sertés zsír, 12,5 dkg +30 dkg liszt, 2 tojássárga, 1 evőkanál 10 %-os ecet, 1,5 dl langyos víz, pici só. A zsírt kikeverem a 12,5 dkg liszttel, a 30 dkg lisztből, a többi h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csokoládés krémes
Csokoládés krémes

A lisztet, a kakaóport és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk. Beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tejben feloldott szalalkálit, a tojást meg a tejfölt, és e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dunahullám sütemény
Dunahullám sütemény

1. A barackokat megmossuk, félbevágjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük. A margarint a cukorral és a tojások sárgájával alaposan kikeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk