1 egész brokkoli (párolva, pépesítve 415 g)
(a szár nem került bele)
50 g rostmix
40 g paleolét lisztvarázs
10 g bambuszrost
16 g nyílgyökérliszt
16 g zöldbanánliszt
1 tk só
2 púpos tk tojásfehérjepor
2 tk szódabikarbóna
1,5 kanál almaecet
85 ml kókusztej
3 tojás
6 gerezd fokhagyma
reszelt szerecsendió
tetejére: chia mag
(eredeti receptben rostmix+nyílgyökér + zöldbanánliszt szerepelt)
A száraz hozzávalókat összekeverjük. Tojást villával felverjük, összekeverjük a száraz dolgokkal. Mehet bele a pépesített brokkoli, amit egy kis főzővízzel pépesítettünk botmixerrel. Hozzátesszük a tejet, almaecetet, fokhagymát, szerecsendiót.
Tepsiben elsímítjuk, tetejét kókuszolajjal megkenni és chia magot szórunk rá.
Sütése 200 fokon 35 percig (tűpróbáig)
Ha serpenyőben és olajban sütjük lángos lesz! :)
Anikó Icindic, edd magad egészségesre lángos recept átalakítva
Ebből nagyon sok lett, lefagyasztottam. Nagyon jó, de lehet, h több fehérjeport is elbír, kicsit nedves érzete volt. De finom!
1. Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben, melyben előzőleg elkevertük a cukrot. 2. Ha az élesztő felfutott, akkor a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze. 3. A tésztát veg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy etetéssel, réteslisztből készült természetes fehér kovász (a Nagyi Sűrű, Kemény Kovásza – NSKK) Veszünk egy tiszta üveget, amit lemérünk. A súlyát ráírjuk az üvegre. Az üv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOldjuk fel a barna cukrot, a sót kézmeleg vízben adjuk hozzá a pár csepp karamellt. Keverjük össze a kétféle lisztet az elmorzsolt élesztővel és az olajjal. Készítsünk puha tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint az édesítővel keverd el habverővel , add hozzá a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet, illetve a vaníliát, majd adj hozzá annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapj....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű