Hozzávalók 6 kisebb zsemléhez: 2 dkg kókuszzsír 2 tojás 1 tk só 1 mk szódbikarbóna 1 tk citromlé 15 dkg langyos víz 1 dkg útifű maghéj 3 dkg zsírtalanított kókuszliszt 3 dkg tápióka keményítő 1 csapott tk. konyak liszt 2 dkg napraforgó mag
A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Külön tálban elkeverjük a zsírt, a tojásokat, a vizet és a citromlevet, majd vegyítjük a kétféle alkotót. Kicsit hagyjuk sűrűsödni. Nedves kézzel kicsi gombócokat formálunk, sütőpapírra helyezzük őket és előmelegített sütőben, 210 fokon sütjük kb. 20 percig, majd 170 fokra visszavéve még további 10 percig.
Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. A vajas liszthez hozzáadjuk a sót,tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tészt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA zsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, és hagyjuk kihűlni. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Minden hozzávalót összegyú...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA tejet felmelegítem, majd bele öntöm az élesztőt és a cukrot, amint felemelkedett ezt hozzá öntöm a már összeöntött liszthez. Jól bedagasztom, annyi lisztel vagy folyadékkal pótl...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vaj kivételével összegyúrom az alapanyagokat, amikor kezd összeállni, akkor adom hozzá kis részletekben a vajat is. Sima, ruganyos, viszonylag lágy tésztát kell kapni. Letakarva,...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Könnyű