menu

Családireceptkönyv.hu

A Molnár család paradicsomos töltötkáposztája


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 1 fazék
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Töltelékhez:
- 80 dkg sertés darálthús
- 400 g házi jellegű tarhonya
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, delikát, pirospaprika

Egyéb hozzávalók:
- 1 nagyobb, lapos fej káposzta
- 1 paradicsomkonzerv
- paprika, paradicsom

Elkészítés:


A káposzta torzsáját kivágjuk, külső sérült leveleit leszedjük, megmossuk és egy nagy picit ecetes vízzel teli lábosba tesszük, majd lassú tűzön megabáljuk. Fontos, hogy nem szabad forrnia a víznek.
A töltelékhez megpirítjuk a tarhonyát. Ha már kicsit aranybarna lett kiszedjük és rárakjuk a húsra, majd egy lábasba zsírt hevítünk, belerakjuk az apróra vágott fej hagymát és fokhagymát. Ha már üvegesre párolódott rárakjuk a pirospaprikát (a mennyiség szín alapján állapítható meg, mélyvörös színűnek kell lennie a hagymának), levesszük és ráöntjük a húsra. A töltelékünket ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal, majd összegyúrjuk.
A lábasban abálódó káposzta leveleit folyamatosan bontjuk lefele. Ami már kicsit puhább, hajlíthatóbb azt kiszedjük, a kemény középső részét levágjuk és ketté vagy négyfelé szedjük majd kezdődhet a töltés.
A megtöltött káposztákat egy nagy lábosba rakosgatjuk. Ha készen vagyunk a töltéssel a káposztákra paradicsompürét és vizet öntünk addig, hogy ellepje. A levet is fűszerrezük sóval, borssal, delikáttal, majd tetejükre felaprítjuk a megmaradt káposztát. Legfelső rétegnek néhány karika paradicsomot és paprikát teszünk. Lassú tűzön másfél két óráig főzzük, de érdemes kóstolni 1 óra után. Tejfölell és kenyérre tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Székelykáposzta
Székelykáposzta

A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól. A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a kockára vágo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Sült tarja zöldséges ágyon
Sült tarja zöldséges ágyon

A tarját felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk, majd lisztbe forgatva elősütjük. Egy nagy tálba a felszeleteljük a krumplit, a paprikát, a paradicsomot, a vörö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Csirkés brokkoli csőben sütve
Csirkés brokkoli csőben sütve

A csirkemellet nagyobb kockára vágom, a brokkolit rózsáira szedem, a lila hagymát felszeletelem. A tejszínt sózom, borsozom és elkeverem a mustárokkal. Egy tűzálló tálat kivajaz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ilonka
Toros káposzta_Klári
Toros káposzta_Klári

A körmöt , a farkot kb egyforma darabokra vágjuk,a többi húst kicsit nagyobb kockára. Megolvasztjuk a zsírt, beletesszük az összevágott húsokat, megsózzuk,borsozzuk bőven,és fedő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk