25 dkg update liszt (MM+teljes kiőrlésű fele-fele arányban)
5dkg olvasztott vaj
Csipet só
1 egész tojás
1 dl meleg tej
1/2 friss élesztő
6 e.k. süssina édesítőpor vagy 5 e.k. update Zero
+1db tojás a kenéshez
+kicsi teavaj a kenéshez (a töltelék alá)
Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk, hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órán keresztül meleg helyen, letakarva pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, téglalap alakúra, megkenjük, olvasztott vajjal majd megszórjuk édesítővel vagy xilittel kevert darált dióval és meghintjük fahéjjal. Feltekerjük. Kb. 2 cm-esekre bevagdossuk, majd mindegyik csiga alját aláhajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Megkenjük a csigákat tojással.
Előmelegített sütőben 190 fokon 20percig sütjük. A forró csigákat tejjel meglocsoljuk/megkenjük, hogy puha legyen.
Vanília pudinggal vagy sodóval tálaljuk.
Puding: 1 cs. update pudingport tejjel és édesítővel készre főzünk.
Alapanyagok összekeverése A lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokilávához a szuflés tálkákat duplán kivajazzuk és kilisztezzük. A tojásokhoz adunk egy csipet sót, a cukrot és habverővel fehéredésig keverjük. A felaprított csokoládét a vajj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPečeni kokos: Kokosovo brašno raširiti u tepsiji i pržiti 3-4 minute na 170°C. Paziti da ne izgori; gotovo je čim dobije svijetlo žutu boju. U pečeno umiješati šećer u prahu. Oh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk a hűtőben. 2 cipót formálunk a tésztából, mindkettőt kinyújtjuk, az egyiket tepsi hátán megsütjük. A másika...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű