1 kg birsalma
70 dkg cukor
4 dl citromlé
Meghámozzuk a birsalmát, lereszeljük és egyből meglocsoljuk cintromlével. A vizet és a cukrot összekeverjük és odatesszük főni, amíg egy homogén szirupot kapunk. Hozzáadjuk a birsalmát és nagy tűzön forraljuk, majd ahogy kezd összeesni csökkentjük a tűz erősségét és kezdjük jobban kavargatni. A főzés ideje kb. 35-45 perc között mozoghat. Amikor a lekvár jól összeáll és vörös színt kapott, akkor kész van. Forrón üvegbe töltjük.
Az almalevet a zselésítő kivételével a többi hozzávalóval együtt felforraljuk és ekkor hozzáadjuk az agar-agart ( vagy a zselésítőport), pár percig forraljuk, majd kihalásszuk a gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉvek óta a legegyszerűbb módszerrel csinálom a befőtteket .A megtísztitott gyümölcsöt a tiszta üvegekbe rakom ,jól meg szoktam tömni hogy a dunsztolásnál ne jöjjön fel az üveg felé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű