Tésztához
55 dkg liszt,
12 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
4-5 evőkanál tej,
3 tojás,
1 sütőpor,
Krém:
1 üveg barack vagy eperlekvár
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
5 dl tej,
1 citrom héja, leve
5 evőkanál liszt
Tésztát gyúrunk, és 3 lapot sütünk. Zsírozott tepsi hátulján kell sütni. A margarint a porcukorral kikeverni, a tejet a liszttel összefőzzük s kihűtjük. Összekeverni a két masszát citromot beletenni,héját belereszelni. A lapra lekvárt, krémet, lapot rétegezünk. Másnap jó, porcukorral szórjuk meg.
Tojás nélkül összekeverjük a hozzávalókat,majd hozzáadjuk a tojást is.Szükség esetén adhatunk hozzá kevés tejfölt,hogy kellőképpen formázható legyen a tészta állaga.Elfelezzük,egyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a vizet, ezután habverővel összekeverjük. Ha kész, hozzáöntjük az olajat is és összekeverjük. A lisztet összekeverjük a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat tálba rakjuk, és szép sima tésztának kidagasztjuk. Rögtön kitesszük nyújtódeszkára, és három részre osztjuk. Két egyforma és egy kicsivel nagyobb gombócot formázunk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, a cukrokat, a tojásokat és a mézet tegyük egy keverőtálba és verjük fel habosra. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Kenjünk ki egy közepes méretű t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz