menu

Családireceptkönyv.hu

CSIKÓS TOKÁNY


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg füstölt szalonna

2 evőkanál olaj

1 vöröshagyma

60 dkg sertéscomb vagy lapocka

1 kiskanál pirospaprika

1 kiskanál só

1 paprika

1 paradicsom

2 dl tejföl

1 csapott evőkanál liszt

Elkészítés:


A szalonnát csíkokra metéljük, és az olajban kisütjük. A fölaprított hagymát meg a ceruzányi csíkokra metélt húst hozzáadjuk. Kevergetve néhány percig tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a sót, a fölaprított paprikát és a paradicsomot is. 2-3 deci vizet ráöntünk, majd lefedve, kis lángon jó egy óra alatt puhára pároljuk. Közben, ha kell, elfövő levét pótoljuk. A tejfölt a liszttel simára dolgozzuk, a húslevét ezzel sűrítjük.

CSIKÓS TOKÁNY

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rúdban sűlt vagdalt
Rúdban sűlt vagdalt

Mindent jól összedolgozok és állni hagyom min. fél órát Jénaiba formázom vizes kézzel Kicsit még meglocsolom,pici olajat öntök rá és fedés nélkül készre sütöm 180 fokos sütőben...

Elkészítési idő: 1óra 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű fokhagymás sült oldalas
Egyszerű fokhagymás sült oldalas

A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. Alaposan sózzuk, frissen őrlünk rá fekete borsot. Tepsibe, sütésálló edénybe rakjuk a húsokat. A fokha...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaróvári sertésborda
Magyaróvári sertésborda

1. Jól kiverjük a hússzeleteket, törött borssal meg egy kevés mustárral bedörzsöljük, és a vajon megsütjük. 2. Tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. (Ha gombásan akarjuk készít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörösboros sertésoldalas ragu medvehagymás krumpligo
Vörösboros sertésoldalas ragu medvehagymás krumpligo

A sertésoldalast a csontok mentén felszeleteltem, besóztam, borsoztam, fűszereztem, lisztben meghempergettem és a kisütött szalonnakockák zsírján elősütöttem, majd félretettem. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk