menu

Családireceptkönyv.hu

CSIRKE KECHUPOS-MÉZES MÁZBAN


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkehús
2 dl kechup (lehet egy kis csípős is benne)
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy ek. méz
bors

1 dl fehér bor
zöld fűszerek ( kakukkfű, majoránna)

Elkészítés:


A kechupból, mézből és a fűszerekből egy pácot keverünk, amibe belevagdaljuk a fokhagymagerezdeket. Jól beleforgatjuk a húst, és

3-4 órán át lefedve hagyjuk, hogy az ízek átjárják a csirkét. Ha az idő lejárt, akkor tepsibe rendezzük a húst. A páclevet felöntjük a fehér borral, elkeverjük és a hús alá öntjük. Lefedjük fóliával, és egy órán át kis lángon pároljuk, majd a fóliát levéve a lángot feljebb tekerjük és szép fényesre sütjük a husikat.
Párolt rizzsel vagy krumplival kínáljuk.

CSIRKE KECHUPOS-MÉZES MÁZBAN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Receptek
Ropogós pikáns csirkeszárnyak sütőben sütve
Ropogós pikáns csirkeszárnyak sütőben sütve

A szárnyakat megmossuk, majd egy tálba tesszük és átkenjük olívaolajjal, megsózzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel és egyenként beleforgatjuk a szárnyaka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Szuper-ropogós csirkemell
Szuper-ropogós csirkemell

1. A felkockázott/felkarikázott burgonyát lobogó, sós vízben elkezdjük főzni. 2. A csirkemellet felszeleteljük, és kiklopfoljuk őket és besózzuk. 3. Egy villával összekeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirkemell őzgerinformában sütve
Csirkemell őzgerinformában sütve

A tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük.A csirkemellett felkockázzuk, és a masszába vegyítjük. A formát kivaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fokhagymás-tejfölös csirkekockák
Fokhagymás-tejfölös csirkekockák

A megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni. Egy edényben olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal, felen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk