menu

Családireceptkönyv.hu

CSIRKECOMBOK TEPSIBEN


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg hús (csirke felső comb, vagy bármi más)
• 8 dkg liszt
• 1-1 mokkáskanál bors és majoránna,
• késhegynyi kömény
• 1-1 teáskanál pirospaprika és só
• néhány gerezd fokhagyma
• 1 nagyobb fej vöröshagyma
• 5 dl tejföl
• 10-15 dkg reszelt füstölt sajt
• 8 evőkanál olaj, +olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:


A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott, vagy préselt fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. Rákarikázzuk a vöröshagymát, ráhintjük a sajtot, végül a tejfölt az olajjal összekeverve ráöntjük a húsra. A tepsire alufóliát teszünk, és előmelegített sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd fólia nélkül további 5-10 percet pirítjuk

CSIRKECOMBOK TEPSIBEN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejben áztatott csirkefalatkák
Tejben áztatott csirkefalatkák

A húst feldaraboljuk és egy tálba tesszük, majd ráöntjük a tejet és lefedjük. 8-12 órát így pihentetjük. A lisztet és a fűszereket összekeverjük, egy zacskóba tesszük és két-három...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mustáros csirkeragu
Mustáros csirkeragu

A mustáros csirkeragu elkészítéséhez a vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apró csíkokra vágott csirkehúst. Fehéredésig sütjük a csirkét, majd fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell sajtos-baconos takaróban rizi-bizivel
Csirkemell sajtos-baconos takaróban rizi-bizivel

A csirkemell filéket szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát besózzuk. Aztán panírozzuk a szeleteket, de úgy, hogy a zsemlemorzsa helyett reszelt sajtban forgatjuk meg a húst. Egymás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paraszt gyros
Paraszt gyros

A húst egészben egy sütőzacskóban bepácolom a fűszerekkel, és a negyedelt vöröshagymával, majd legalább pár órát állni hagyom. Érlelés után 160 fokos sütőben kb. 2 órát sütöm. Ha...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk