4o dkg makaróni
kb: 4o dkg csirkemell
1 fej hagyma
2 ek liszt
2 dl tejföl
3 tojás
1o dkg sajt
só
bors
pirospaprika
pici napraforgó olaj
zsemlemorzsa
paradicsomlé
A makarónit sós vízben kifőzzük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet,
kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz.
Megszórjuk 2 csapott kanál liszttel és alaposan összekeverjük….majd beleöntjük a tejfölt.
A kifőtt makarónit, a tojásokat és a tejfölös húst összekeverjük és kivajazott
és morzsázott jénaiba öntjük.
A tetejére reszeljük a sajtot, kis vajat és mehet is a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. (180°C – középen kb: 35 – 40perc )
A burgonyát sós vízben, héjával együtt megfőzzük, majd miután megfőtt, még melegen meghámozzuk, és krumplinyomóval összetörjük. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Miután kihűlt, ho...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, kevés olajon megpirítjuk. Mikor majdnem kész, hozzáadunk 3 gerezd zúzott fokhagymát és jól összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyedényes darált húsos penne elkészítéséhez egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt vagy olajat. Megpirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Amikor kezd üvegesedni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverem, és pihentetem legalább 30 percig. A paradicsomszószt felteszem főni, beleteszem a ketchupot, cukorral és fűszerekkel ízesítem. A tésztát kiny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű