Családireceptkönyv.hu

CSŐBEN SÜLT KARFIOL


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 1 kg karfiol

bors
2 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl tej
10 dkg trapista sajt

Elkészítés:


A karfiolt megmosom, rózsáira szedem és sós vízben megfőzöm. Vajat olvasztok, beleszórom a lisztet, kicsit pirítom, majd lassan felöntöm gyakori kevergetés mellett forró tejjel. Sózom, borsozom és kevergetés mellett felforralom, majd még 10 percig főzöm. Ha elkészült, belekeverhetünk egy tojássárgáját, de el is hagyható. A leszűrt karfiolt kivajazott tepsibe szedem és ráöntöm a besamell mártást, és reszelt sajttal szórom meg. Addig sütjük, míg a sajt megolvad, és picit megbarnul.

CSŐBEN SÜLT KARFIOL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Padlizsános-burgonyás rakottas
Padlizsános-burgonyás rakottas

1. A padlizsánokat megmossuk, hosszában kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és legalább 30 percre hideg vízbe áztatjuk, hogy az esetleges keserű ízük elmenjen. Ha a víz elszíneződ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói aprópecsenye recept
Brassói aprópecsenye recept

Elkészítése: Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, majonnával ízesítjük. Pároljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pásztortarhonya
Pásztortarhonya

A tarhonyát az a felkockázott és kisütött szalonna zsírján megpirítom, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinsztelem. Ezt megfűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tócsni (lapcsánka, görhöny)
Tócsni (lapcsánka, görhöny)

1. A burgonyát megtisztítjuk, majd a reszelő kis lyukú oldalán át, amin a sajtot is szokás, lereszeljük. A liszttel és a tojásokkal nyomban összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk,...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk