menu

Családireceptkönyv.hu

Diós- kávés szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
30 dkg porcukor
1 dl kávé
4 tojás
20 dkg liszt
10 dkg dió
fél csomag sütőpor
Krémhez:
3 tojás sárgája
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
10 dkg vaj
15 dkg margarin
25 dkg porcukor
Tetejére:
Torta bevonó

Elkészítés:


Tészta elkészítés:
Habosra keverjük a 30 dkg porcukrot, 1 dl kávét, és a 4 tojás sárgáját, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet, 10 dkg diót, fél csomag sütőport és a 4 tojás fehérjéből felvert habot. Előmelegített sütőbe 15-20 perc alatt készre sütjük.
Krém készítése:
Felfőzzük a 3 tojás sárgáját, 3 ek lisztet, 1 csomag vaníliás cukrot, és a 3 dl tejet, majd kihűtjük.
Kikeverjük a 10 dkg vajat, 15 dkg margarint és a 25 dkg porcukrot majd a főzött krémhez adjuk és a tésztára tesszük. A tetejét olvaszott csokival megkenjük.

Diós- kávés szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Házi rétes
Házi rétes

Az 50 dkg lisztet egy tálba szitáltam, 2 ek. olvasztott zsírral, 1 tojással összemorzsoltam. 2,5 dl langyos vízbe raktam egy nagy csipet sót, 1 teáskanál ecetet, apránként a liszth...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Almás diós muffin
Almás diós muffin

A lisztet,szódabikarbónát,sót,és fahéjat összeszitáljuk egy edénybe,majd hozzáadjuk a cukrot. a tojást és az olajat összekeverjük a vanília aromával,majd a lisztes keverék közepé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: mapika
Omlós meggyes pite
Omlós meggyes pite

Az egészet összegyúrom és kb fél órát pihentetem ketté vágom majd lisztezett deszkán kinyújtom majd sodró fa segítségével az egyik felét a tepsi aljára teszem megszórom zsemlem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pite - almás-mákos habpite
Pite - almás-mákos habpite

A tojássárgáját habosra verjük, majd hozzáadjuk a diót, a mákot, a sütőport, a mézet és a xilitetet, majd alaposan összekeverjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és hőálló edé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk