50 dkg liszt
3 dkg élesztő
4 ek.olaj
2 tk. só
1 tk. cukor
2 dl tej
2 ek. tejföl
+ a tetejére szezámmag és picike tej
A kenyérsütő gép segítségével a hozzávalókból kelt tésztát készítettem. Pontosabban a gép kidolgozta, aztán egy enyhén lisztezett tálba kitettem a gömböcöt, letakartam és hagytam duplájára nőni. Óvatosan átgyúrtam, aztán lemértem. nekem 80 dkg-ot nyomott, ezért úgy döntöttem, hogy tíz kiflicske lesz belőle. A gombóckákat egyenként négyzet alakúra nyújtottam, majd keresztbe felcsavartam, kicsit meghajlítottam. sütőlemezre téve megkentem pici langyos tejjel és megszórtam szezámaggal. Letakartam és hagytam még fél órát pihenni. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sültek meg. Még forrón megspricceltem őket egy kis vízzel, hogy fényesek legyenek.
Összegyúrjuk, 10 perc pihentetés után fél cm vastagra nyújtjuk. Apró pogácsákat szaggatunk belőle, a tojások kicsit felvert fehérjével megkenjük, reszelt sajtba mártjuk Sütőpapír...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a felfuttatott élesztővel jól összedagasztjuk, majd 40 percig kelesztjük. Újra átgyúrjuk. Előveszünk egy tepsit, sütőpapírral kibéleljük, majd arra tesszük a kenyer...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt felfutni . Amikor felfutott, adok hozzá olajat, tojás. Dagasztani, amikor összeállt a tészta, hozzá hideg vaja. Tovább dagasztom. Meleg helyen 40 percet kelesztem, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz