50 dkg liszt
2.7 dkg élesztő
5 dkg cukor
nagyobb csipet só
2 tojás sárgája
5 dkg vaj
1 cs vaniliáas cukor
2,5 dl tej ,estleg + 1-2 evőkanál
Izlés szerint, citrom reszelt héja, áztatott mazsola.
Ha kenyérsütőben dagasztjuk a tésztát, elősször az élesztő rá a folyadék, cukor, vaj, liszt, só tojás.
A megkelt tésztát kivesszük 3 rudat formálunk, és összefonjuk, hosszúkás formába rakjuk, és még 10-15 percig kelesszük.
Sütés előtt tojással lekenjük.
Sütés: Előmelegített sütőben (sima) 190 fokon 30 percig sütjük!
Ideális, ha minden hozzávaló langyos vagy legalább szobahőmérsékletű. Az élesztőt felfuttatjuk 1 kk cukorral és 1 dl langyos tejjel. A lisztet elkeverjük a megmaradt cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverem . Hozzáadom a tojásokat , a vaníliát , sót és a citromhéjat . Amikor , már sima és egynemű a sütőporos lisztet a tejjel felváltogatva apránként h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHogyan készítsük el ezt a puha tejes kenyeret Használhatja a kenyérsütőt vagy más tésztafogóval felszerelt cukrász robotot A dagasztógép táljába öntjük a lisztet, a cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gesztenyelisztet keverd össze a sütőporral és az eritrittel. Verd fel a szobahőmérsékletű tojásokat, add hozzá a lisztkeveréket, majd a reszelt, kinyomkodott sárgarépát is. Fele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű