1 kg liszt
kb. 6 dl tej
2 tojás sárgája
1 dl olaj
2 ek. só
pici cukor
5 dkg élesztőKrém:
20 dkg vaj (vagy margarin)
1 tk. só
1 tojás
20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté vágom.
Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám. A krém hozzávalóit elkeverem. Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen. Megkenem őket a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hagy keljenek. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek.
Általában csak fele krémet készítem, a másik tésztát tepertőkrémmel kenem meg
A száraz anyagokat összekeverjük és hozzáadjuk a folyékony anyagok keverékét. Pár percig pihentetjük a tésztát, bambuszrostlisztes felületen átgyúrjuk, majd egy 35 cm széles körla...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük. 2. Ha megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük és hagyjuk 5-10 percig pihe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Majd az összes hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Ezután letakarva 1 órán át pihenni, kelni hagyjuk. Töltelékhe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 evőkanál tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű