Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 kk.cukor
5 dkg margarin
1 db tojás
2 dl tej (vagy híg tejfel)
Hozzávalók a tetejére:
2 tojássárgája
1 ek. búzadara
50 dkg túró
3 ek . cukor
2 ek. tejfel
finomra vágott kapor (ízlés szerint)
Kenéshez:
1 tojássárgája
2 ek. tejfel
1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy rugalmas tésztává gyúrjuk.
2.A tésztát , lisztezett felületen akkorára kinyújtjuk , amekkora a tepsink.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a tésztát. (De még nem tesszük be sülni).
4. Egy tálba tesszük a túrót és egy villával jól összenyomkodjuk.Utána beletesszük a tojássárgát, a cukrot, a búzadarát, a tejfelt és a kaprot. Jól összekeverjük.
5. A tojásfehérjét felverjük habbá és beledolgozzuk a túrós masszába. Óvatosan összekeverjük.
6. A nyers tésztára rákenjük a masszát és 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük.
7. Mielőtt teljesen megsülne, a tetejét a tejfeles tojássárgájával megkenjük és utána készre sütjük.
8. Ha kihűlt ,szép szeleteket vágunk és már fogyasztható is.
A lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Felöntjük 1 dl langyos tejjel. Hagyjuk, hogy az élesztőnk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát, a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, hideg vízzel alaposan leöblítjük és lecsepegtetjük. A szalonnát felcsíkozom és egy lábasban zsírjára sütöm. Amikor s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és kis vizet öntve hozzá puhára pároljuk. Konzerv helyett használhatunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz