menu

Családireceptkönyv.hu

MÁRTÁSBAN SÜLT FASÍRT


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg darált sertéshús,
10 dkg angolszalonna,
1 db közepes vöröshagyma,
1 db tojás,
só,
őrölt bors,
kevés olaj,
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
0,5 l tej,
csipet szerecsendió,
3 db paradicsom,
friss oregano.

Elkészítés:


Az apróra vágott angolszalonnát, a kockára vágott vöröshagymát, a darált sertéshússal, a tojással, a sóval és az őrölt borssal jól összekeverjük.
Kicsi gombócokat formázunk belőle és és forró olajon szép pirosra sütjük.
Egy tűzálló tálba tesszük.
A vajból, a lisztből világos rántást készítünk és a tejjel felöntjük, majd 2-3 percig főzzük.
Sóval, szerecsendióval, őrölt borssal ízesítjük.
A fasírt golyókra öntjük, a tetejére szeletelt paradicsomot és oregano leveleket teszünk.
Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon 20 percig szép pirosra sütjük.

MÁRTÁSBAN SÜLT FASÍRT

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fűszeres aprópecsenye sajtos rizsgombóccal
Fűszeres aprópecsenye sajtos rizsgombóccal

A raguhoz a szűzpecsenyét ceruza nagyságú csíkokra vágjuk. Serpenyőben üvegesre pirítjuk a finomra felvágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst. Sóval, borss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
HÁZI KOLBÁSZ
HÁZI KOLBÁSZ

A húst közepes tárcsán ledaráljuk, hozzáadjuk a hozzávalókat ilyen sorrendben: Rákenjük a foghagymát, rászórjuk a köményt, majd a paprikát, végül a sót! Az összes hozzávalóval jól...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Töltött dagadó (gombás töltelékkel)
Avatar Füszfásné Kállay Kedvelnék
Töltött dagadó (gombás töltelékkel)

1. A sertésdagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk, és állni hagyjuk. 2. A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük és enyhén megsózva a vajon megpároljuk. 3. A zsemlék...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sült tarja párolt káposztával és burgonyával
Sült tarja párolt káposztával és burgonyával

A tarját másfél cm-es darabokra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk. Egy tepsit zsírral kikenünk, majd belefektetjük a húsokat és ráöntjük a vizet. Alufóliával lefedve 220 fokon kb 1 óra,...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk