menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós sült oldalas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,2 kg oldalas
6-7 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
4-5 evőkanálnyi zsír - sertés, kacsa, liba
3 dl víz

Elkészítés:


Nem a sült oldalas lesz a legbonyolultabb recept, amit életed során elkészítesz, erre elég nagy az esély. A hentestől hazaérvén darabold fel a húst, hangulatodnak megfelelően csontonként vagy kétcsontonként szeleteld fel, majd mosd át alaposan. Ha ezzel végeztél sózd be jó alaposan. Vedd elő a feladatra kiszemelt tepsit, kend ki a zsírral, majd tedd bele a húsokat.
Különleges köretek
Egy finom főétel mit sem ér jó köret nélkül, ha túllépnél a megszokott, unásig fogyasztott rizs-sült krumpli-krumplipüré trión, próbálj ki néhány érdekes megoldást!

Őrölj rájuk borsot, és a fokhagymagerezdeket kicsit megroppantva szórd közéjük. Öntsd az egészre a vizet, majd fedd le jól alufóliával, és 160 fokon süsd másfél óráig. Ezután vedd le a fóliát, és további fél óráig süsd még 210 fokon, hogy szépen megpiruljon. Már kész is vagy.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar ZSEBES KARAJ
ZSEBES KARAJ

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vasi rántott sertésborda recept
Vasi rántott sertésborda recept

Elkészítése: A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagyma nyomón átnyomjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk az apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

A pörköltízesítő kockákat nyomkodjuk szét egy kevés olajban. A tarja szeleteket klopfoljuk ki finoman és dörzsöljük be a pörkölt ízesítős páccal. Tegyük hűtőbe 20-30 percre. A fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött dagadó
Töltött dagadó

A tojásokat megfőzzük, majd a szeletelővel hosszában és keresztben is átvágjuk. Így apró kockákra hullanak. Ha nincs szeletelőnk, reszelni is lehet. A zsömlét felszeleteljük, csík...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk