- 30 dkg sima liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 0,5 dl olaj (50 ml)
- kb 1,2 dl víz 120 ml)
A töltelékhez:
- 15 dkg császár szalonna
- 3 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb szál újhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- só, őrölt bors ízlés szerint
(A töltelékhez bármi mást tehetünk, amit szeretünk vagy amit a hűtőben találunk.)
1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
2. A császár szalonnát kis kockákra vágjuk és félig átsütjük.
3. A fokhagymát, újhagymát, megpucoljuk, megmossuk és apróra vágjuk.
4. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a reszelt sajtot, a szalonnát, fokhagymát, hagymát - sózzuk, borsozzuk ízlés szerint (nekem már nem kellett fűszerezni semmivel).
5. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk ovális vagy kör alakra, de vékonyra (kb. 2 mm vékonyra). A tészta közepére helyezzük a tölteléket, két szélét összecsípjük, picit ellapítjuk.
6. A teflon serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a tésztát, majd a közepesnél picit kisebb lángon megsütjük mindkét oldalát kb. 2-2 percig. (2 perc az egyik oldal, 2 perc a másik oldal.)
A teflon serpenyőben olaj vagy egyéb zsiradék nélkül is süthetjük, de én a császár szalonna megmaradt zsiradékából tettem a serpenyőbe 1 kávéskanálnyi zsírt minden sütés előtt - ezáltal még finomabb lett - szerintem.
Hozzávalók: Tészta: 4 dl langyos tej 25 dkg sima liszt 4 egész tojás 15 dkg porcukor 5 dkg + 5 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor citromhéj mazsola Szósz: fél kg szilva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200C fokra. Keverőtálban összekeverjük a lisztet és a juhtúrót, hozzáadunk egy csipet sót, két tojássárgáját, és tésztát gyúrun belőle. Közepesen kemény, jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk és megpíritjuk. A tejfölt alaposan kikeverjük. A sajtot lereszeljük. Ha a tészta kifőtt akkor egy jé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű