1, 2 kg sertésoldalas
1 fej fokhagyma
só, bors
zsír
Az oldalast mossuk meg és daraboljuk fel a csontok mentén. Most 1-esével vágtam szét a csontok menték. Ezután a húsokat tegyük egy tálba, szórjuk meg sóval és borssal és forgassuk össze. Kézzel a legegyszerűbb. Ezután egy tepsit zsírozzunk ki, és tegyük bele a húsokat. A fokhagymát daraboljuk fel apróra, nem kell pépesre, majd szórjuk a húsra és közé. 1 dl vizet öntsünk a hús alá. Takarjuk le alufóliával jó szorosan és 180 fokos (nem légkeveréses), előmelegített sütőbe, a középső rácsra tegyük be kb. 2-2,5 órára sülni. Ezután vegyük le az alufóliát és 220-230 fokos sütőben oldalanként süssük még 10-10 percig. Isteni finom.
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karajt egy kicsit kiklopfolom sózom és borsozom. Közepes lángon kevés olajban megsütöm a húsokat, és kiszedem egy tányérra. A megmaradt zsiradékba megdinszteljük a hagymát, f...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: KözepesElkészítés: Készítsük el a tölteléket: A zöldségeket ( sárgarépa, borsó, kukorica) dinszteljük puhára, ha kihűlt adjuk hozzá a friss, apróra vágott petrezselymet, tejfölt, sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sült húshoz 1. A sertéscomb mindkét oldalát besózzuk/borsozzuk. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és nagy lángon körbepirítjuk a húst, majd félretesszük kicsit h...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes