A tésztához:
6 tojás
1 csomag sütőpor
5 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
csipet só
A krémhez:
500 g tejföl
12,5 dkg margarin
3 evőkanál liszt
4 evőkanál porcukor
fél dl tej
2 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
12,5 dkg margarin
1 nagy evőkanál kakaópor
2 evőkanál porcukor
pici tej
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük pici sóval. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, lassan keverjük tovább, majd kanalanként a lisztet, cukrot és a sütőport. Kibélelünk egy közepes méretű tepsit sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
A tejfölt lábasba öntjük, hozzáadjuk tejet és a tojássárgáját, majd az előzőleg mikróban felmelegített margarint, a lisztet, vaníliás cukrot, porcukrot, és sűrű krémet főzünk belőle. A krémet teljesen kihűtjük.
Ha a piskóta is teljesen kihűlt, közepén kettévágjuk és a krémmel megtöltjük.
A tetejére a mázhoz valókat lábasba tesszük, összeforraljuk és mikor már majdnem teljesen kihűlt, a sütemény tetejére kenjük. Másnapig hűtőbe tesszük.
220 fokra bekapcsolom a sütőt. Beleteszem a sütőpapírral kibélelt tepsit. A lisztet a vajjal összemorzsolom. Hozzáadom a többi hozzávalót, ragacsos tésztát kapok. Lisztezett d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyurjuk össze a hozzávalókat , nyújtjuk , formázzuk ... és 200 fokon kisütjük :)
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA magokat durvára őröljük. A cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. Egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot (folyamatosan keverve) összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKivajazunk egy kisebb, kerek piteformát (18 cm átmérőjű, 2 cm magas legyen kb.) A tésztához a hozzávalókat előkészítjük: A lisztet, a mandulalisztet és a sót egy tálba összeszitál...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Közepes