menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 db csirke részeire bontva (a far-hát majd jó lesz egy kis zöldségleveshez)
1 nagy fej hagyma
pirospaprika
ételízesítő
csipetnyi őrölt bors
2 dl tejföl
1 ek. liszt
olaj

Elkészítés:



A hagymát aránylag apróra felkockázom, és megdinsztelem egy kevés olajon. Ha már üveges, akkor megszórom pirospaprikával, és gyorsan felöntöm egy kevés vízzel, nehogy leégjen, megkeseredjen. Beleteszem a borsot is, és hagyom, hogy zsírjára piruljon. Ekkor rápakolom a húsdarabokat, és addig hagyom így folyadék nélkül, míg egy kicsit kifehérednek a "csirkealkatrészek". Akkor megszórom ételízesítővel, és felöntöm vízzel. Nem kell rá túl sok, csak annyi, hogy a csirke kényelmesen meg tudjon főni benne. Ráteszem a fedőt, és időnként óvatosan megkevergetve készre főzöm. Ha a hús már puha, akkor a tejfölt elkeverem a liszttel és kevés vízzel egy tálba, és a húsra öntöm. Jól átforralom vele, és már lehet is tálalni. Bármilyen főtt tésztával kínálható, de szerintem a legfinomabb hozzá a nokedli:-)

Tejfölös csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gesztenyés Pulykaragu
Gesztenyés Pulykaragu

Végy egy Zolit....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kiss Nelli
Csirkemelles rakott karfiol őzgerincben
Csirkemelles rakott karfiol őzgerincben

A karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük. A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos petrezselymes csirkemell recept
Sajtos petrezselymes csirkemell recept

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, fűszerezzük, és nagyon magas lángon jól lepirítjuk. Amikor már minden víz elpárolgott és kezd szép aranybarna színt kapni a hús, hozzáadjuk a p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott csirke--Gasztroangyal
Rakott csirke--Gasztroangyal

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk