50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
3 dl víz
1 csapott ek só
1 tojás
A kéz meleg vízben elkeverjük a cukrot, és hozzá adjuk az élesztőt. Így hagyjuk letakarva kb 10-15 percig. Én a kenyér sütő üstjébe tettem bele. Mikor szép habos már, hozzá adjuk a tojást és az átszitált lisztet , és a végén hozzá adjuk a sót.Így hagyjuk hagy dagassza a gép szép simára a tésztát. Kb 40 percig kelesztjük, és átgyúrjuk hogy ne legyen levegős. Szét osztjuk 10 egyforma részre és zsömléket formázunk a tésztából. Bele tesszük egy magas falu tepsibe a zsömléket jól szellősen, mivel duplájára kelnek még. Meg spricceljük vízzel úgy hogy még a tepsiben is álljon kicsit a víz. És letakarva huzat mentes meleg helyen kelesztjük ismét kb 30 percig.
Kelés végén ismét meg spricceljük kis vízzel és mehet be a sütőbe. Én hideg sütőbe teszem és még itt is tud kelni. 180 fokon sütöm kb 20 percig. Mikor ki veszem a sütőből forrón még hideg vízzel ismét le spiccelem és rácson hagyom hülni. Finom ropogós és könnyű tésztája lesz.
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzöm a tejben pudingport a cukorral, amikor kihűlt, a vajjal kikeverem. A tejet meglangyosítjuk és felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütő gépp...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehézhttp://aranytepsi.blogspot.hu/2013/07/sajttal-szort-fokhagymas-tejfolos.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszetörjük a banánt és hozzákeverjük a többi hozzávalót, annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű