menu

Családireceptkönyv.hu

Bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1, 20 dkg liszt
4 tojás sárgája
6 - 7 dl tej
1 élesztő
12 dkg olvasztott Ráma
12 dkg cukor
2 vaníliás cukor

A kenéshez : + Ráma

Elkészítés:


Pontosan a tej mennyisége a liszt minőségétől is függ !!!!!
Kevés cukros , langyos tejben elkeverem az élesztőt , hagyom kb : 10-15 percig , míg szépen megemelkedik . A többi hozzávalóval lágy , hólyagos tésztát dagasztok . Téglalapot nyújtunk és négyzetekre vágjuk . Ízlés szerint lekvárral töltjük őket . Vajat felolvasztunk és a buktákat beleforgatva az olvasztott vajba , szorosan egymás mellé rakjuk . Meleg helyen még kb : 15 - 20 percig kelesztjük őket , majd kb : 25 - 35 perc alatt készre sütjük .

 Bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mézes gyümölcskenyér
Mézes gyümölcskenyér

A kenyérsütőbe először a tejet öntöm, majd a felvert tojást és az apró kockára vágott margarint. Ezután a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az olvasztott mézet. A lisztet elke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk tepsiben sütve
Fánk tepsiben sütve

Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Húsvéti kalács
Húsvéti kalács

1. A vaj és a mazsola kivételével a hozzávalókat összedagasztjuk, majd lassan hozzáöntjük az olvasztott vajat és belekeverjük a mazsolát. 2. Duplájára kelesztjük, három rudat f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ostoros Kalács
Ostoros Kalács

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk