15 dkg porcukor
2-3 evőkanál. kakaópor/holland stb/. a cukrozott nem jó
2-3 evőkanál tej
10 dkg vaj
A tejet a porcukorral, a kakaóporral kikeverem... Ráteszem a gáztűzhelyre... Elég érdekes az állaga, de semmi baj. Lassú tűzön. kevergetve elolvad benne a cukor. A vajat is belerakjuk, és ha a vaj elolvad már kész is.. Azonnal fel kell használni gyorsan, dermed. De a leg jobb h fényes a máz és nem törik.
Én kétszer rakom rá... Ráteszek egy réteget. Amikor megdermed, rárakom a következőt. ettől még szebb lesz
1,5 dkg élesztőt tejben felfuttatva, 2 evőkanál rummal, 3 tojássárgájával , egy csipetnyi sóval és kevés tejföllel összegyúrjuk. Illetve már hozzá adtuk a többi alapanyagot. Ezután...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA mangalica szalonnát, a répát, fehérrépát, zellert, a hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk (a répákat és a zellert vékony hasábokra szeljük, ezeket keresztben és hosszában töb...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és tűzforró serpenyőben, kevés olajon, 30 másodpercenként megforgatva megsütjük úgy, hogy a külsejükre szép piros kéreg kerüljön, de belül csak...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Átkeverjük, és kézzel eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű