35 dkg kakaós keksz
15 dkg vaj
1 evőkanál rumaroma
1 evőkanál csokoládékrém (nutella)
6 evőkanál habtejszín (nem felvert)
A krémhez:
40 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
5 dkg fehér csokoládé
1 vaníliarúd belseje
3 evőkanál porcukor
A bevonathoz:
10 dkg fehér csokoládé
1 teáskanálnyi vaj
tortadara
A kekszet apróra tördeljük és egy tálba tesszük a többi hozzávalóval együtt. Robotgéppel összedolgozzuk, majd lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk. A mascarponét krémesre keverjük a porcukorral és a vaníliával. A habot felverjük és belekeverjük a mascarponés krémet, majd hozzáadjuk a reszelt fehér csokoládét is és ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőbe tesszük fél órára. Közben felolvasszuk a fehér csokoládét és belekeverjük a vajat, majd a krém tetején elsimítjuk és megszórjuk a tortadarával. Egy órára hűtőbe tesszük és hidegen szeleteljük.
A sütőt előmelegítem 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrok. Kétfelé veszem és egymás után 2 lapot sütök egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: Könnyű350 gr fagyasztott leveles tésztát ketté vágok, elsodrom vékonyra, s 30x40 cm vajazott, lisztezett tepsiben teszem , jól megböködöm villával s megsütöm. Kb. 25 percig sütöm lassan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit (25*37-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A cukrot a tojássárgákkal, vízzel jó habosra felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKakaós lapok készítése: A kakaós tészta hozzávalóit dolgozzuk össze úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 24×36 cm-es (amekkora a tepsink) lapo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes