menu

Családireceptkönyv.hu

grissini


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt
1 zacskó expressz élesztő
3 tk só
1 tk cukor
1,5 ek olaj
2 dl meleg vizes tej

Elkészítés:


A tésztához valókat nemes egyszerűséggel összegyúrom, kicsit hagyom pihenni.
Egy sütőlemezt kiolajozok, a sütőt előmelegítem 190 fokra.

A tésztát lisztezett felületen kb fél-1 cm vastagra kinyújtom. Megkenem vagy pestoval vagy tojással kenem meg és megszórom mákkal, majd pizzavágóval kb 2 cm széles hosszú rudakat vágok. Ezeket megcsavarom és a tepsibe helyezem, majd drapp színűre sütöm.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Libazsíros-lilahagymás pogácsa
Libazsíros-lilahagymás pogácsa

1. A lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni. 2. Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. 3. A lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa hajtogatás nélkül
Sajtos pogácsa hajtogatás nélkül

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a puha vajat, majd morzsold össze. Rakd hozzá a sót, a tejfölben elkevert, de nem felfuttatott élesztőt. Mehet hozzá a reszelt sajt fele is,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sajtos perec
Sajtos perec

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk és perec formájú szaggatóval kiszaggatjuk. Tojással lekenjük a tetejét, majd mindegyiket belemártjuk reszelt sajtba....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos pogácsa
Kolbászos pogácsa

Az élesztőt megfuttatom vízben. Közbena lisztet, a sót, borsot, kolbászt összekeverem, majd hozzáadom a felfutott élesztőt és a tojást. Vizzel közepes keménységű tésztát gyúrok. P...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk