menu

Családireceptkönyv.hu

GRISSINI RECEPT


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt (BL55), 1 dl tej az élesztőhöz, 1 dl tej a lekenéshez, 1 dl víz, 1 dkg porcukor, 2 dkg friss élesztő, 10 ml étolaj, 13 gr só. A cukros tejben felfuttatott élesztőt a lisztbe készített mélyedésbe öntjük. Liszttel betakarjuk. Így 15 percet kelesztjük, majd hozzáadjuk a sót,étolajat,vizet. Jól összegyúrjuk és 1 órát kelesztjük. Tepsit olajozzuk. Max. 0.5 cm hurkákat sodrunk belőle. 20 percet pihentetjük. Tejjel lekentjük.Előmelegített sütőben 190 fokon 15 percig sütjük. Bármivel ízesíthető. Én egyikbe szezámmagot gyúrtam, másikba fokhagymakrémet és kaport.Most vékonyra sodortam és így olyan lett, mint a ropi. SÓS KRÉKER RECEPT: Hozzávalók : 12 dkg langyos víz, 3 dkg étolaj, 25 dkg liszt, 8 gr só, 5 gr cukor, 8 gr friss élesztő. Élesztőt a cukros langyos vízben felfuttatjuk, majd minden hozzávalóval jól összegyúrjuk. 1 órát kelesztjük. Vékonyra kinyújtjuk, felvagdaljuk vagy apró szaggatóval kiszaggatjuk. Olajozott tepsin sütjük 180 fokon 15 percig. Bármivel ízesíthető. Most köménymagot gyúrtam az egyikbe a másikba reszelt sajtot.

GRISSINI RECEPT

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tibor
Káposztás húsos kalács
Káposztás húsos kalács

A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a felfuttatott élesztőt meg a többi hozzávalót. Annyi tejet öntök hozzá, hogy könnyen dagasztható legyen. a kidolgozott tészta tetejé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás - sonkás koszorú
Medvehagymás - sonkás koszorú

Kéz alá készítünk mindent. A langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk 3 kanálnyi liszttel. Meleg helyen felfuttatjuk. Közben a medvehagymát csíkokra,...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Sós rúd tejföllel
Sós rúd tejföllel

összegíyúrjuk, egy éjszakára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Fél cm vastagra nyújtani, megkenni a tetejét tojással, sajttal megszórni. derelyevágóval felvágni. 180 fokon 10-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Burgonyás pogácsa
Pogácsa - Burgonyás pogácsa

1. A hozzávalókat összegyúrjuk a héjában főtt, passzírozott burgonyával. 2. Háromszor nyújtjuk, hajtogatjuk. 3. 30 percig hidegen hagyjuk pihenni. 4. Kisujjnyira kinyúj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk