menu

Családireceptkönyv.hu

Medvehagymás - sonkás koszorú


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1 dl tej
2 dl víz
0.5 evőkanál kristálycukor
4 dkg friss élesztő
4 evőkanál olívaolaj
2 db tojás
2 teáskanál só
1 csokor medvehagyma levél
1 csokor újhagyma szárastól
25 dkg főtt füstöltsonka vagy csülökhús, esetleg csirkemellsonka
1 db piros húsos paprika
5 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg reszelt karaván sajt

Elkészítés:


Kéz alá készítünk mindent. A langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk 3 kanálnyi liszttel. Meleg helyen felfuttatjuk. Közben a medvehagymát csíkokra, a paprikát apró kockára vágjuk. A tojást felverjük. Meglangyosítjuk a maradék lisztet, keverőtálba szitáljuk, hozzáöntjük az élesztős tejet, a langyos vizet, 1,5 tojást, 3 evőkanál olívaolajat, és megsózzuk.

Összeállítjuk, majd sima felületre borítva rugalmassá gyúrjuk. 3 percenként 2x átgyúrjuk, majd enyhén lisztezett felületen gáztepsinél hosszabbra, kisujjnyi vastag lappá nyújtjuk. Rászórjuk a medvehagymát, a paprikát, a húsfélét, és ráreszeljük a sajtot. Feltekerjük, a két végét koszorú formába illesztjük. Sütőpapírral bélelt nagy, kerek sütőtálba vagy tepsibe ügyeskedjük, 5 percig pihentetjük, majd megkenjük a maradék tojással. 180 fokra melegített sütőbe helyezzük, 40 perc alatt aranybarnára sütjük. 5 percig még a kissé kitámasztott ajtajú sütőben hagyjuk. Langymelegen szeleteljük, sok-sok zöldsalátával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Trükkök, tippek, praktikák:


Kelt tésztának mondjuk, ám nem kelesztjük, csak 3-3-percig pihentetjük, mégis könnyed, laza szerkezetű lesz. Sokféle tölteléket befogad. Mivel másnapra még friss marad - ha marad :), ezért ideális tízóraira, uzsonnára is kicsinek-nagynak egyaránt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos keksz
Sajtos keksz

A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, a szezámmagot, és belereszeljük a hideg margarint, majd nagyjából összekeverjük és a végén apránként hozzáadj...

Elkészítési idő: 1óra30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Boros sós rudak
Boros sós rudak

Elkészítése:Az olajat,bort,sót,sütőport,borsot egy tálban összekeverjük és fokozatosan adjuk hozza a lisztet,se túl puha se túl kemény ne legyen a tészta. 1-cm vastagságúra kinyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Sós-Sajtos krumplis ropogós
Sós-Sajtos krumplis ropogós

A hozzávalókat összegyúrom, 1 órát hűtőben pihentetem, majd kinyújtom, detelyevágóval bevagdosom, megkenem egy pici vízzel és megszórom reszelt sajttal. 200 fokos sütőben kb 15 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás rétegelt stangli
Sonkás rétegelt stangli

Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, a lisztben elkeverjük a sót és összemorzsoljuk a margarinnal és a joghurttal, majd további kevés tej hozzáadásával az anyagokat alaposan össz...

Elkészítési idő: 100 min
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk