40 dkg kenyér liszt
10 dkg sima liszt
3 ek tej
2,5 dkg élesztő
2,5 dl meleg víz
5 dkg cukor
1,5 tk só
1 db tojás
5 dkg vaj
1db tojás
1 ek víz
némi szezámmag ( elhagyható )
A liszteket összekeverem . A közepébe kis fészket alakítok ki . Beleteszem a cukrot , rámorzsolom az élesztőt és ráöntöm a meglangyosított tejet . 15 perc alatt hagyom felfutni . Hozzáadom a vizet , a felolvasztott vajat , a tojást és a sót . Jól kidagasztom a tésztát . 1 órát meleg helyen kelesztem . Lisztezett munkafelületen átgyúrom . 8 részre osztom és egy tepsibe , vagy jénaiba teszem őket .
Nem kell túl szorosan rakni , mert megnőnek . Még egy órát kelesztem . Lekenem a vízzel elkevert tojással . Megszórom szezámmaggal .
A száraz hozzávalókat összekeverem, a dagasztógép keverőtáljába belemérem a nedves hozzávalókat, majd ráöntöm a száraz keveréket. 5-10 percig kevertetem a géppel, előbb magas, majd...
Elkészítési idő: 4-5 órq Nehézség: Közepes1. Az élesztőt fél dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom. 2. Amíg felhabosodik, a tálba tettem a lisztet, olvasztott vajat, tojást, sót, végül a felfuttatott éleszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyszerűen összedolgozzuk az alapanyagokat úgy, hogy egy gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk két részre, és hagyjuk pihenni. Ezalatt reszeljünk le egy kis tálba egy kis gerezd fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint az édesítővel keverd el habverővel , add hozzá a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet, illetve a vaníliát, majd adj hozzá annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapj....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű