60 dkg liszt
3 dkg cukor
5 dkg élesztő
4 dl tej
3 evőkanál étolaj
3 db tojássárgája
csipet só + tojás a kenéshez
Hozzávalók a kakaós krémhez
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 ek. cukrozatlan kakaópor
1 vaníliás cukor
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az étolajat, a sót, a tejben felfuttatott élesztőt, és géppel alaposan kidagasztjuk. Langyos helyen, kétszeresére kelesztjük.
Közben a puha vajat, a kakaót, és a cukrot összekeverjük.
Ha a tészta megkelt, 6 cipóra osztjuk (érdemes mérni). A cipókat vékonyra nyújtjuk (téglalapra) és megkenjük a kakaós vaj 1/6 részével. Feltekerjük mint a bejglit, majd szépen sorjában az összes tésztával így járunk el.
Ha készen vagyunk, hármasával összefonjuk a töltött részeket – 2 darab fonott kalácsot kell a végére kapnunk.
Kivajazott, magas falú tepsibe tesszük, fél órát pihentetjük, majd a tetejét tojással megkenjük. Újabb tíz perc pihentetés után előmelegített sütőben 180-as hőfokon pirosra sütjük. Édes kalács illat lengi be az egész lakást, miközben sül.
A mazsolát egy kis csészében a rummal elkeverjük, és amíg összeállítjuk a tésztát, állni hagyjuk. Az összes többi hozzávalót tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. A sütő...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez a hozzávalókat (a meggy kivételével) összekeverjük. A vajat megolvasztjuk, kikenjük vele a muffinformát. A két réteslapot egyenként 12-12 egyenlő részre vágjuk vagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű21 dkg. margarint,31 dkg. lisztet, 10 dkg. porcukrot, 3 tojás sárgáját összegyúrtam,sütőpapírral bélelt (26x36)cm-es tepsibe belesimítottam, ribizlilekvárral megkentem, de jó a mál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport a szokásos módon megfőzöm a tejjel és 8 ek cukorral. Ha kész rögtön elkeverem benne a margarint. A túrót áttöröm 4 ek cukorral és a vaníliás cukorral és 5-10 szem dar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű