1 kg liszt, 2 dl langyos viz ebbe 1 evőkenál cukor és az élesztőt felfuttatjuk benne, a lisztet sózzuk, én 1 evőkanállal tettem bele, 1 nagy evőkanál zsír ezt összedolgozzuk ha még nem az igazi plusz lehet hozzá adni még langyos vizet én kb még 2 decit adtam hozzá, 5 percig dagasztottam és 1 ora alatt triplájára kelt, bevagdostam lekentem tojással és 1 óra alatt megsütöttem
Jól kidagasztom a tésztát és letakarva a duplájára kelesztem Lisztezett deszkán kicsit átgyúrom és ujjnyi vastagra nyújtom. kb 8x8 cm-s négyzetekre vágom és mindegyikre teszek eg...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyűa hozzávalókat összekevjük, és egy "kivajazott" (tejmentes margarin) és lisztezett sütőformába öntjük, majd előmelegített sütőben 170 fokon aranybarnára sütni (kb 20-25 perc) és k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőt, a sót és a felaprított rozmaringot, majd beledolgozzuk az olajat 1,6 dl langyos vízzel együtt. 2. Kiolajozunk egy tep...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesKiflit sütöttem. Most így: 2 dl vizet és 1 dl tejet tálba öntöttem. Tettem bele 1 tk. cukrot, 10 dkg hűtős kovászt, 1,5 dkg friss élesztőt, 3 dkg vajat, 40 dkg finomlisztet és 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz