menu

Családireceptkönyv.hu

Minőségi csokitorta egy csipet citrommal!


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

600 g búzaliszt
400 g kristálycukor
150 g vaj
2 dl joghurt
2,5 db citrom reszelt héja
3 db citrom leve
1 zacskó sütőpor

A krémhez:

8 db tojássárgája
8 dl tej
80 g búzaliszt
500 g csokoládé
120 g porcukor
fél citrom reszelt héja

Elkészítés:



A puha vajat keverjük ki a cukorral, majd ha már teljesen homogén, adjuk hozzá a tojásokat. Mehet bele a citrom lereszelt héja és leszűrt leve. Tegyük bele a lisztet, a joghurtot és a sütőport. Ezt a krémet öntsük kivajazott, kilisztezett formába. Előmelegített, 200 fokos sütőben 40 percig süssük. Amíg sül, a tojások sárgáját a cukorral elkeverjük és beleszitáljuk a lisztet. Ha már csomómentes, a felforralt tejet is ajuk hozzá. Visszatesszük a lángra és beletesszük a citromhéját és a csokit. Folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. Ha a piskóta kihűlt, 3 egyenlő részre vágjuk. Minden réteget kenjünk be úgy, hogy a külső részre is jusson bőven. Tálalás előtt 2-3 órára tegyük hűtőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


íz kalauz -tól

Minőségi csokitorta egy csipet citrommal!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Sacher torta
Sacher torta

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, kivajazunk és kakaóporral hintünk körbe egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az étcsokit megolvasztjuk, és félretesszük hűlni. A vajat megolvasztjuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Okostorta
Okostorta

Válasszuk külön a tojás fehérjét a sárgájától, majd tegyük két külön tálba. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, tegyünk bele egy csipet sót. Olvasszuk fel a vajat, hagyjuk kihű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GESZTENYEKRÉM TORTÁBA
GESZTENYEKRÉM TORTÁBA

Megfőzöm a pudingot. Kihűtöm úgy hogy lefedem celofánnal (hogy ne pillésedjen meg) Ha kihült felverem kemény habbá a tejszint+2csomag habfixálo. Áttöröm a gesztenyemasszát és eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Svájci vajkrém
Svájci vajkrém

A tojások fehérjét elkeverjük a porcukorral, és vízgőz fölé tesszük. FONTOS! A víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Olykor keverjük meg a fehérjés porcukrot, és figyeljünk rá, nehogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk