2 dl száz százalékos gyümölcslé
• egy csomag (6 lap) zselatin
• ízlés szerint cukor (nálunk csak 1 kanálnyi került ebbe a mennyiségbe)
Fogok egy hagyományos jégkockatartót, vagy ha olyanom nincs, egy sima szögletes műanyag dobozt.
A zselatin lapokat annyi hideg vízbe áztatom, amennyi bőven ellepi. A gyümölcslevet felforralom a cukorral. Félrehúzom a lángról. A felpuhult zseltainból kifacsarom a vizet, és belekeverem a meleg gyümölcslébe.
Alaposan elkeverem, ne maradjanak benne kis zselédarabok. Az így kapott egyveleget a jégkockatartóba öntöm és hagyom megdermedni. A legjobb szobahőmérsékleten kivárni, mert ha hideg, macerásabb bevonni csokoládéval.
http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/makos-dios-bejgli/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is. A szikkadt zsemlék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diós töltelékhez felforrósítjuk a tejet egy lábasban, közben jól elkeverjük benne a cukrot. Majd elzárjuk alatta a lángot, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az előzőleg megmosott és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és egységes masszává dolgozzuk. Ez képezi majd a torta alapját, amit a sütőpapírral kibélelt kör alakú forma aljá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű