500gr sima liszt,
300gr langyos viz
2,5gr élesztö
3 evökanál extra szuz olivaolaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál so
A vizbe beleontjuk az olajat, a cukrot és belemorzsoljuk az élesztöt. hagyjuk felfutni.
Majd a liszthez hozzáadva tésztát gyurunk belöle. Kb.10 percig gyurjuk. Egy tálat kikenünk olivaolajjal,ebbe rakjuk a tésztát,a tetejét is megkenjük olajjal,letakarjuk.Langyos helyen 1 orát kelesztjük. Még egyszer jol átgyurjuk, kb. 250 gr-osakra szaggatjuk. Eggyenként átgyurjuk,még 15 pecet kelesztjük.
A hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, son...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűbedagasztani, 6 felé osztani mindegyiket kisodorni, megkenni :20 dkg cukor 1 vaj 3 kanál kakao( összekerni) ezzel megkenni felsodorni 3 darabbol fonni, sütöpapirra tenni megkenni s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a tejszínt a citromhéjjal, 2 evőkanál cukorral és a sóval felforraljuk. Hozzáadjuk az átmosott, lecsepegtetett rizst, újra felforraljuk, majd lefedjük, takaréklángra tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítés ugyanúgy működik, mint a hagyományos palacsinta esetében, a hozzávalókat tegyük egy tálba, majd kavarjuk ki jó alaposan. A tésztát nem szükséges pihentetni, már süthe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű