50 dkg Bl55 liszt, 2 ek burgonyapehely, 1 tk. só, 1 ek. cukor, 2 tojás, 1 tojássárgája, 2 dl víz, 3 ek. olaj, 2 dkg friss élesztő
Tetejére: 1 egész tojás felverve, egész szemes mák
Minden hozzávalót a dagasztógépembe tettem és körülbelül 10 percig dagasztottam. Akkor jó a tészta ha nem ragad a kézhez és az edény falához sem. Tálba tettem és lefedtem 2 órán át kelesztettem. (Elmentem közben itthonról azért kelesztettem most ennyi ideig).Óvatosan kifordítottam a tálból és egy kicsit átdolgoztam a tésztát, gömbölyítettem és négy egyforma részre vágtam (legalábbis megpróbáltam). 15 percig pihentettem. Pihentetés után négy egyforma rudat sodortam belőle és meghajtogattam a kalácsot. Megkentem a felvert tojással és fél órán keresztül kelesztettem újra. Félidőben bekapcsoltam a sütőt 170 fokra. Amikor letelelt a fél óra megkentem újra tojással és bőségesen megszórtam mákkal. 40 perc alatt készre sütöttem.
1/2 kg megmelegített lisztet csipetnyi sóval, 2 dl tej, 80 g olvasztott vaj, 60 g porcukor és 20 g felfuttatott élesztő keverékével jól megdagasztunk. A végén beledolgozunk 50 g ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet mélyebb tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt, környezetéből csak annyi lisztet keverünk hozzá fakaná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütőgépbe tesszük, és bedagasztjuk-kelesztjük 1,5 óra alatt. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1 dl langyos tejben egy kk. cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval fakanállal vagy robotgéppel jól kikeverjük, majd hólyagosra dagasztjuk. (Kicsit...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes