A piskótához: 2 dkg vaj/margarin, 2 dkg étcsokoládé, 3 tojás, 6 dkg cukor, 2,5 dkg sötét cukrozatlan kakaópor, fél csomag sütőpor, 4 dkg liszt
A tejcsokoládés krémhez: 10 dkg tejcsokoládé, 3 tojássárgája, 8 dkg cukor, 3 dl hideg habtejszín, habbá verve, 1 teáskanál zseletin
A fehér csokoládés krémhez: 10 dkg fehér csokoládé, 3 tojássárgája, 8 dkg cukor, 3 dl hideg tejszín, habbá verve, 1 teáskanál zselatin
A díszítéshez: 2 dl hideg habtejszín, 5 dkg tejcsokoládé-forgács
A piskótához összeolvasztjuk a vajat és a csokoládét. (Ne legyen túl meleg). A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét. Végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
A masszát sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű sütőformába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a asütőpapírt és a piskótát visszahelyezzük a formába.
A tejcsokoládés krémhez a gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét (én mikróban olvasztottam fel) és félretesszük. A tojássárgáját a cukorral gőz fölözz csípősre melegítjük (csíp mikor beledugjuk az ujjunkat) majd kehülésig robotgéppel habosra verjük. A tojássárgájás habhoz hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, az olvasztott csokoládét és a zselatint. A krémből két evőkanálnyit kivesszünk és félretesszük, a többit a tésztára öntjük és fagyasztóba tesszük fél órára. A fehér csokoládés krémmel ugyanígy járunk el. Ebből is kivesszünk két evőkanálnyit és a tejcsokoládés krémmel márványozzuk a torta tetején. Ha a krém rákerült a tejcsokoládés krém tetejére és márványztunk is, akkor egy órára tesszük a fagyasztóba.
Dermedés után kiszedjük a formából, a tejcsokoládés forgáccsal panírozzuk az oldalát és tetejét tejszínhabrózsákkal díszítjük ( én ezt a lépést kihagytam
A lap elkészítése: A tojásfehérjéket egy mély tálban elkezdjük robotgéppel felverjük, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot és teljesen keményre verjük (am...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKekszes alap A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a vajjal, és belesimítjuk egy kapcsos tortaforma (22 cm) aljába, majd hűtőbe tesszük. Krém A krém...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, a gesztenyemasszát burgonyanyo...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk és a szokott módon megsütjük a palacsintákat. A töltelékhez a túrót, sót, cukrot, 2 tojást, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját keverjük össze....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű