menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos túrótorta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 12 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (26 cm-es torta):
Tészta:
2 tojás
100 g cukor + 40 g a habba
155 g liszt
20 g kakaó
75 ml tej
75 ml olaj
8 g sütőpor
Narancsos túrós krém:
3,5 dl narancslé
500 g túró
250 g cukor
1 cs. vaníliás cukor
5 dl habtejszín
2 cs. habfixáló
4 ek zselatin
Csokikrém:
180 g csokoládé
1,5 dl habtejszín
37 g vaj
Díszítés:
90 g csokoládé
0,5 dl habtejszín
5 g vaj

Elkészítés:


Minden hozzávalót készítsünk elő: A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre. Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre. A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá. Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t). Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 20 percig. (TŰPRÓBA!) A krémhez a túrót 3 dl narancslével, a cukorral és a vaníliás cukorral törjük össze. Verjük kemény habbá a tejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk a narancsos túróhoz. A maradék 0,5 narancslevet a zselatinnal keverjük össze, majd melegítsük addig, míg elolvad a zselatin. (Ne forraljuk fel!) A narancsos zselatint óvatosan keverjük hozzá a krémhez. A kihűlt piskóta köré tegyük vissza a tortakarikát. A krémet öntsük rá, és tegyük be a hűtőbe pár órára. A csokit a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd kavarjuk hozzá a meleg tejszínt. A megdermedt krém tetejére öntsük rá a csokikrémet, és tegyük vissza a hűtőbe további pár órára. Másnap reggel a díszítéshez a csokit a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd kavarjuk hozzá a meleg tejszínt. Tegyük hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen, majd töltsük habzsákba és nyomjunk rózsákat a torta tetejére.
Sütési hőfok: 175°C

Narancsos túrótorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kivis-mogyoróvajas túrótorta
Kivis-mogyoróvajas túrótorta

Piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját jól kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a mogyoróvajat. Kimérjük a lisztet, belekeverjük a sütőport. A fehérjét kemény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barackos-mascarponés túrótorta-sütés nélkül
Barackos-mascarponés túrótorta-sütés nélkül

Az olvasztott vajat hozzáadjuk a kekszhez, majd a sütőpapírral bélelt forma aljába nyomkodjuk, és hidegre tesszük, amíg összeállítjuk a krémet. Két doboz barackot jól lecs...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mogyoró szuflé torta
Mogyoró szuflé torta

Szuflé lapok készítése: A tojássárgájákat keverjük el a tejcsokoládéval. A tojásfehérjét a cukorral verjük fel, keverjük az alaphoz, a finomra darált pörkölt mogyorót melírozzuk a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós marlenka torta
Kakaós marlenka torta

Mivel a tortát alkotó lapoknak puhulnia kell, ezért ajánlatos legalább egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni. Ennyi idő alatt a lapok között lévő krém is összeérik és így válik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk