Hozzávalók az öregtésztához:
- 3 dl langyos víz
- csipetnyi só
- 50 dkg liszt
- 1 dkg friss élesztő
Hozzávalók a kiflihez:
- 15 dkg öregtészta
- 40 dkg liszt
- 1,5 teáskanál só
- pici aszkorbinsav
- 1,5 dl tej
- 0,4 dl víz
- 1 teáskanál cukor
- 1,5 dkg élesztő
- 0,4 dl olaj
Öregtészta:
Minden hozzávalót a gépbe teszek és bedagasztom a tésztát vele. Lisztezett edénybe teszem és letakarom. Egész estére a konyhapulton hagyom, hogy jól megkelhessen és utána összeessen. Akkor jó ha ragacsos, lyukacsos és sör szagú :)
Kifli: Minden hozzávalót a gépbe teszek és bedagasztom. egy tálba teszem majd kb 1,5 óra alatt megkelesztem. Óvatosan kifordítom a tálból kör alakúra nyújtom és 8 felé vágom. Feltekerem és addig hagyom kelni míg a sütő felmelegszik. Izlés szerint magokkal is megszórhatjuk 200 fokon kb 25 percig sütöm.
a sütő aljéba fémedénybe vizet teszek hogy ropogós legyen a héja és tényleg az lesz
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben. Egy nagyobb tálba mérjük az előzőleg átszitált lisztet, hozzáadjuk a sót és belemorzsoljuk a 3 dkg vajat/margarint. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntünk 3 dl tejet, elkeverjük. 1 dl tejet meglangyosítunk, 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk a bele morzsolt élesztőt. A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a mos...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTojásokat a xilitollal verd habosra habverővel, majd add hozzá az oliva olajat, narancslé felét és mandula aromát. Aztán lassan adagold bele a lisztet és sütőport, hogy ne legye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű