menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg bacon szalonna
50 dkg darált sertéshús
2 kisebb tojás
1 kis csokor friss petrezselyemlevél
1 kk só
1 nagy csipet bors
1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagy gerezd fokhagyma)
6 púpos ek zsemlemorzsa
10 dkg trappista sajt

Elkészítés:


A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk, a masszába szórjuk a zsemlemorzsával együtt. Legvégül a reszelt sajtot dolgozzuk bele.

A szalonna csíkokat kettévágjuk és a számukhoz igazítva golyókat formázunk. (Nekem 7 bacon volt a tasakban, így 14 gombócot sodortam.) Minden fasírtgolyót betekerünk egy csík szalonnába. Nem baj, ha nem ér össze teljesen, kicsit nyomjuk a szalonna végét a masszába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a bacon hajtás rész alulra kerüljön.

180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt hőlégkeveréssel szép pirosra sütjük.

Külön zsiradék a sütéshez nem szükséges.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az egyik főzős csoportban (ahol már többen is elkészítették) láttam meg ezt az ételt, majd a saját fasírt alapreceptemet felhasználva, a fő irányvonalat megtartva, sajttal, friss petrezselyemlevéllel, zsemle helyett zsemlemorzsával és a vöröshagymát kihagyva készítettem el ezt a sütőben sült, baconbe tekert fasírt változatot.
Nagyon izgultam, mert épp vendégeket vártunk és reméltem, hogy mindenkinek ízleni fog.
Nem csalódtam, szerették Melegen, krumplipürével, savanyúsággal kínáltam, de hidegen is nagyon finom, hidegtál részeként is megállja a helyét.

Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
VADAS SERTÉSHÚSBÓL-ZSEMLEGOMBÓCCAL
VADAS SERTÉSHÚSBÓL-ZSEMLEGOMBÓCCAL

A serteskarajt megmosom,egybe hagyom... A sargarepat,feherrepat,zellergumot,hagymat,megtakaritom,megmosom,es minden darabot hosszaban kettevagok Egy fazekba rakom a zoldsegeket,k...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sült hús zsírban eltéve
Sült hús zsírban eltéve

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veronika
Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

1. A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük. 2. A vöröshagymát és a fokhagymát nagyon finomra vágjuk, és alaposan összekeverjük a darált hússal, a tojással, f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Skót tojás
Skót tojás

A darált húshoz hozzáadjuk a nyers tojást, petrezselymet, apróra vágott hagymát, fokhagymát, sót, borsot. A főtt tojásokat lisztbe forgatjuk, majd beburkoljuk a darált hússal és zs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk