3 kis pohár tejföl
5 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
2 teáskanál porcukor ( vagy bármilyen édesítő )
1/2 citrom leve
só, fehérbors
Egyszerűen összekeverem a hozzávalókat.
A franciasalátához: 1 csomag francia alap, alma, savanyú uborka tetszés szerint apróra vágva.
A krumplisalátához: 70 dkg hajában megfőtt burgonya szeletelve és 2 fej lilahagyma vékonyan szelve.
Én a főtt burgonyát kettévágom és tojás szeletelőn átnyomom.
Nem baj ha szétesik.
A krumplikat megpucoljuk, és kockára vágjuk. Majd sós vízbe téve megfőzzük őket. Ezután egy szűrő segítségével krémesre passzírozzuk a krumplit, ez benne a nagy titok! Közben míg...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűgy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beledobjuk a mustármagot, és várunk amíg elkezdenek pattogni, ez pár másodperc. Hozzáadjuk a chilit és a hagymát, ( a hagymát először...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedem, megmosom, és aprítógépben kb. rizsszem nagyságúra aprítom. A vöröshagymákat apróra vágom, a póréhagymát karikákra, és megdinsztelem őket a zsíron. Hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA petrezselyem püré A megtisztított petrezselyem gyökeret vízben só nélkül puhára főzöm. Turmixgépben pürésítem. Sóval és citromlével ízesítem szívesen. Vajjal kikeverem, krémes...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű