1kg liszt
1/2 l tej
5 dkg élesztő
2 ek tejföl
2tojás
2 ek cukor
1 dl étolaj
csipet só
Összedolgozzuk kelni hagyjuk ,megsütjük.
Az élesztőt felfuttatjuk az egy teáskanál cukorral elkevert langyos tejben. A többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Ha nagyon ragadna, akkor adunk még hozzá lisztet, de azér...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA et meglangyosítjuk, majd a felébe belekeverünk egy pici cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarva pár perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet és a sót, összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBelemérjük egy edénybe a lisztet, majd belekeverjük a sót Belemorzsoljuk az élesztőt a liszt közepébe és erre ráöntjük a langyos vizet. Belemérjük az olajat is. Kidagaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel és az olajjal puhára gyúrjuk . 1 órát hagyjuk kelni. 4 cipóra osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Elkészítjük a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű