Tésztához:
1,5 kg alma
8 tojás
18 dkg porcukor
3 ek víz
20 dkg liszt
1 ek kakaópor
fél zacskó sütőpor
Krémhez:
fél liter tej
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
2 cs vaníliás pudingpor
Tetejére:
csokimáz (vagy tortabevonó)
Alufóliával kibélelt tepsibe a meghámozott almát szorosan egymás mellé szeleteljük. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a 3 ek vizet, majd beledolgozzuk a liszttel elkevert sütőport meg a tojásfehérjékből felvert habot. A massza felét az almára simítjuk, a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport. Ezt helyenként rákanalazzuk a sárga rétegre, így foltos lesz . Előmelegített sütőben, 160 fokon sütjük. Miközben sül, a tejben megfőzzük a pudingot. Míg a puding hűl, a vajat habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.
A már kihűlt sütiről lehúzzuk a fóliát és rákenjük a krémet, majd bevonjuk a csokimázzal. Ezek után hűtőben kicsit lehűtjük.
A tejet feltesszük forralni a vaníliás cukorral. Közben a 6 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. Amikor a tej lassan forr, kanállal habgalu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint elmorzsolom a szódabikarbónával, sóval kevert liszttel, majd hozzá adom a cukrot, a tojásokat és a tejfölt és összegyúrom, majd legalább 1 órára hűtőbe teszem. Amíg pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almákat jól megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábosban pici vizet aláöntve megdinszteljük. 2-3 ek cukrot és ízlés szerint fahéjat keverünk hozzá közben. 2. A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a likőrt, a fahéjat, majd a szobahőmérsékletű mascarponet az egészet sima krémmé keverjük. Felverjük a 4 tojásfehér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű