Tészta:
4 db. tojássárgája
25 dkg porcukor
1,5 dl étolaj
1,5 dl víz
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
3 ek. kakaópor
Krém:
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
4 ek. rum
1 cs. puncs ízű pudingpor
3 dl tej
3 ek. kristálycukor
1 dl tejszínhab
Díszítés:
4 dl tejszínhab
kevés olvasztott étcsokoládé
Tészta készítése: a tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi összetevőt a kakaópor kivételével és a megmaradt tojásfehérje keményre vert habját. A tésztát három részre osztjuk. Kettőbe teszünk kakaóport 1,5-1,5 evőkanállal és tortaformában megsütjük őket.
Krém készítése: a Ramát, a porcukrot és a rumot kikeverjük. A tejben felfőzzük a pudingport, a kristálycukrot és amint kihűlt, hozzákeverjük a cukros Ramához. Hozzákeverjük még a az 1 dl. tejszínhabot is. Megtöltjük a krémmel a lapokat és díszítjük tejszínhabbal, valamint étcsokoládéval.
A tojasok feherjet 2 evokanal vizzel kemeny habba verjuk. Beleszorunk 10 dkg cukrot, hozzaadjuk a vaniliascukrot es a reszelt citromhejat is, majd egyenkent hozzakeverjuk a tojasok...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót finom lyukú szűrőn áttörjük. A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat is. Csipet sóval és a citromhéjjal fűs...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt forraljuk fel, majd keverjük simára benne a csokoládét. Ez a mennyiség elegendő a torta betöltésére, és a későbbi áthúzására is. Tehát, ha langyosra hűlt a ganache, akko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához egy közepes méretű tálban a lisztet, a puha vajat, a cukrot, egy csipet sót összegyúrunk 2 evőkanál hideg vízzel. Ha szükséges, kávéskanalanként adunk hozzá még viz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű