menu

Családireceptkönyv.hu

Méteres kalácstorta


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: nincs
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
4 db. tojássárgája
25 dkg porcukor
1,5 dl étolaj
1,5 dl víz
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
3 ek. kakaópor

Krém:
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
4 ek. rum
1 cs. puncs ízű pudingpor
3 dl tej
3 ek. kristálycukor
1 dl tejszínhab

Díszítés:
4 dl tejszínhab
kevés olvasztott étcsokoládé

Elkészítés:


Tészta készítése: a tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi összetevőt a kakaópor kivételével és a megmaradt tojásfehérje keményre vert habját. A tésztát három részre osztjuk. Kettőbe teszünk kakaóport 1,5-1,5 evőkanállal és tortaformában megsütjük őket.
Krém készítése: a Ramát, a porcukrot és a rumot kikeverjük. A tejben felfőzzük a pudingport, a kristálycukrot és amint kihűlt, hozzákeverjük a cukros Ramához. Hozzákeverjük még a az 1 dl. tejszínhabot is. Megtöltjük a krémmel a lapokat és díszítjük tejszínhabbal, valamint étcsokoládéval.

Méteres kalácstorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Tojáslikőrös legyezőtorta
Tojáslikőrös legyezőtorta

A tojasok feherjet 2 evokanal vizzel kemeny habba verjuk. Beleszorunk 10 dkg cukrot, hozzaadjuk a vaniliascukrot es a reszelt citromhejat is, majd egyenkent hozzakeverjuk a tojasok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Túrós kuglóf
Túrós kuglóf

A túrót finom lyukú szűrőn áttörjük. A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat is. Csipet sóval és a citromhéjjal fűs...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Ganache
Ganache

A tejszínt forraljuk fel, majd keverjük simára benne a csokoládét. Ez a mennyiség elegendő a torta betöltésére, és a későbbi áthúzására is. Tehát, ha langyosra hűlt a ganache, akko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Francia almatorta Hugié
Francia almatorta Hugié

A tésztához egy közepes méretű tálban a lisztet, a puha vajat, a cukrot, egy csipet sót összegyúrunk 2 evőkanál hideg vízzel. Ha szükséges, kávéskanalanként adunk hozzá még viz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk