1 kg csirkemell
2 kanál liszt
kis kanál piros paprika
majoranna
bors
só
2 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
15 dkg füstölt sajt
póréhagyma
2 dl tejföl
vaj
A csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirkét, és a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rárakjuk a felkarikázott póréhagymát, és megszórjuk reszelt sajttal, majd a végén olajjal elkevert tejfölt öntünk a tetejére. Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 percig sütjük, a végén vegyük le az alufóliát. Vegyes párolt zöldséggel tálaljuk.
A paprikákat és a hagymát vékony csíkokra vágtam és kevés olajon, sóval, borssal ízesítve megpároltam majd hozzá kevertem a sajtokat. A csirkemelleket befűszereztem, az oldaluko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát megtisztítottam majd apróra kockáztam. 2. A húst megtisztítottam majd csíkokra vágtam. 3. A hagymát kevés olajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a húst é...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA 6 szelet húst enyhén besózzuk, borsozzuk, félretesszük. A többi hozzávalót - a sütéshez szükséges olajon és a forgatáshoz szükséges liszten kívül - egy tálkába tesszük. Jól össz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük. A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel, a petrezs...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű