9 dkg liszt
9 dkg cukor
3 db tojás
A szóráshoz porcukor
A tojásokat válasszuk ketté . A fehérjét a cukor kétharmadával verjük kemény habbá . A tojássárgát a maradék cukorral keverjük fehéredésig . A habot óvatosan , hogy össze ne törjük , beleforgatjuk a sárgájába . Végül hozzáadjuk a lisztet . 6-os idomcsővel ellátott habzsákba töltjük . Sütőpapíros lemezre ( szilikonlap használatát nem javasolom , mert a végén késsel alá kell vágni ) kialakítjuk a piskóta formákat ( amiről a gyerekeimnek a csont jutott az eszükbe , úgyhogy legközelebb tényleg olyanra fogom formázni , halloweenre nem .is rossz ötlet ) . A tetejükre porcukrot szitálunk .
Egyszerre több lemezt is betehetünk a sütőbe ( nálam 3-ra való készült el ) .Ügyeljünk , hogy a teteje ne piruljon meg . Miután kivettük a sütőből hagyjuk kihűlni . Éles késsel alávágunk és már fogyasztható is .
160 fokra előmelegített , gőzmentes sütőben 8-10 perc alatt megsütjük .
Kekse am besten in der Küchenmaschine fein zerbröseln. Butter im Topf zerlassen. Brösel mit der Butter vermengen und auf den Böden von 4 Tartelette-Formen verteilen. Keksmischung m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kak...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, Egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű