Tésztához:
* 5 tojás
* 30 dkg kristálycukor
* 12 dkg darált dió
* 1 cs. sütőpor
* 16 dkg finomliszt
* 10 evőkanál víz
Krémhez:
* 16 dkg darált dió
* 8 evőkanál tej
* 16 dkg vaj
* 25 dkg porcukor
* 1 vaníliás cukor
* 5 cl sütőrum
Bevonathoz:
* 1 tábla tej tortabevonó
* 2 ek étola
1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
7. Hűtőben tárolandó!
Egy lábasba tegyünk oda egy kevés vizet főni, majd forraljuk benne 5 percig a mákot. Fedjük le az edényt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk a mákokat, míg megduzzadnak. Húsz perc múl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pitetésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadagoljuk a tojások sárgáját, majd beleszitáljuk a száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, kukoricakeményítő, só)....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA töltelékhez elkeverjük a gesztenyepürét a lekvárral. A tésztához langyos tejbe morzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez adjuk a cukrot, a sót, majd elmorzsoljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást, a cukrot, a zsírt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és hozzákeverjük a kikevert masszához. Lassan adagoljuk hozzá a vég...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű