kolbász
- fél kiló lencse
- só, bors, petrezselyem
- 1 db zöldalma
- 5 dkg spenót
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál só
- 1/2 evőkanál bors
- 2 db babérlevél
Öntet:
-kisült kolbászzsír
- 1/2 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál fehérborecet
- 1/2 evőkanál méz
- 1/2 dl olivaolaj
- só, bors
1.Lábasban felrakjuk főni a lencsét egyben a vöröshagymával és fokhagymával, babérlevéllel, sóval, borssal
2. Kolbász karikára vágjuk és egy serpenyőben alacsony lángon megsütjük, majd kiszedjük.
3. A zsírhoz hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, puhára fonnyasztjuk. Felöntjük borecettel és felére forraljuk, majd hozzáadjuk a mézet, sózzuk borsozzuk ha kell és lehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzákeverjük az olivaolajat.
4. A lencséhez hozzáadjuk a paprikát, almát, spenótot. Összeforgatjuk az öntettel.
1. A zellert és az almát meghámozzuk és gyufaszál vékonyságúra szeleteljük. Citrommal meglocsoljuk. 2. A sajtot is hasonlóképpen felvágjuk. A diót durvára vágjuk. 3. A tejszínt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a hűtőben hagyjuk. Ezt előző este is megtehetjük, annál jobb. Közben a mirelit zöldségeket megpároljuk, k...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA kígyóuborkát meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ezután megsózzuk, és 15 percet állni hagyjuk, utána jól kinyomkodjuk. Ekkor egy tálban hozzákeverjük az olívaolajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn 25 dkg lencsét megmosok es beáztatok.Minél többett ázik annál kevesebbet kell főzni.1 2 órát szoktam áztatni es annyi vízben kezdem főzni amennyi ellepi.Ha van sonkaleved vagy h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű